pondělí 13. června 2016

Divine Attraction ve Frýdku-Místku

Jejich další vystoupení se blíží. Pojďme si zkrátit chvíli připomenutím toho minulého...
Slyšeli jsme mýty a legendy o koncertech, které začínají před osmou. Tyto legendy se staly skutečností.

Na místo jsme dorazili o něco dřív. Po neúspěšném pokusu dostat se dovnitř na nás zevnitř mává
 K. ať jdeme dovnitř. Malá místnost, spousta židlí a lidí. Jídlo.  Začínáme si povídat a narážíme na Američany.  Je tu až moc lidí, ale hlavní je se tvářit sebejistě. Najednou všichni někam odchází. „Běžte všichni na pódium, před začátkem si ještě zazpíváme.“ Dlouho nám to nevydrželo.  „Cože? Vy nejste ve sboru? Běžte ven!“ Až mezi smrtelníky nám došlo, že jsme byli v zákulisí. Mohly  jsme si s Mary  hrát na šílené fanynky.

Než to začalo, měli jsme společnost a bavili jsme se pohledem Briana s rohlíkem a teoriemi, jestli se s oním kusem pečiva dá hrát na bicí. 

Večer startuje Chris. Překvapení! Půlhodinka pohodové atmosféry s kytarou. Byl proti publiku sám. A zvládl to skvěle. Struny se rozechvívaly úžasně.

Hlavní hvězda na scéně. Rozjeli to s rockovou energií a jemnými, avšak podmanivými texty. Metalu by se velká část publika zlekla.  Rada bezpečnosti OSN by měla hromadné holčičí pištění na koncertech kvalifikovat jako zbraň hromadného ničení

Zazněly pecky jako White Mountain nebo Captivated. Uchvácené nadšené publikům a spousty naplánovaných koncertů po České Republice. To vše svědčí proti tomu, že by křesťanské kapely neuměly zaujmout. Možná budete namítat, že je to tím, že členové jsou krásní. A co mužská část publika?

Možná byste si řekli, že to jsou šílenci. Ale v dobrém slova smyslu se spoustou nadšení a energie, kterou se nebojí předat hudbou nebo slovem.  Sloučenina rocku z ulice a špetkou temné minulosti, a chytlavých textů s tématem s melodickými vokály. Nepřekvapilo by mě, kdyby je hráli v rádiích. Zasloužili by si to.



Dávají do toho všechno, promítají se filmy po technické stránce se nedá nic vytknout. Jakoby hráli pro 2000 nebo 20 000 lidí a ne jen pár stovek.  Bez nároků na honorář ze vstupného. S atmosférou jakou nikde jinde neuvidíte. Snad jen  na festivalu United. Spoustu modlících se lidí a tolik naděje, štěstí a pohody ve vzduchu… Koncert kde se vyskytují kytary a je to tam jak podle Guta Jarkovského a nikdo nerozpoutá kotel, když vás uvidí fotit. Zvláštní.  Ale jednu připomínku bych měla. Neděste ještě nevěřící fanoušky promítáním, že bez víry umřou. Síření poplašných zpráv se dle zákona § 357 trestá a kazí to atmosféru.
Jinak dělali čest svému jménu.
Amen.

"Kouzlící" Chris

Žádné komentáře:

Okomentovat