pátek 18. března 2016

Záznam z černé skříňky Kosmika aneb TRPASLICON 2016 report

Místo: ZŠ Květnového vítězství,  Praha - Chodov
Čas: 11. -13. března


Doufám, že tento report vám pomůže zavzpomínat na ty nejlepší okamžiky, které byly na Psychoměsíci k vidění, či případně vás pastí naláká na další ročník.



Přivítali vás na recepci pohrdání a k občerstvení vám dali pijavici s hlavou vaší matky. Zálusk jsme měly na přednášku o Black Books, ale přednášejícího  rozbolel zub. Shlédli jsme tedy pár dílů a namířily si to s  G.  do hlavního sálu ponížení na zahájení.

 V souladu s choutkami pána temnot, zlovolného vládce, přinášíme my, černé kápě, tuto oběť k ukojení vilné zvrácené choutky Velkého Úchyla…
Fotil Dorfl

*Někdo věší vlajku Trpasliconu*

Rimmer: Nevím, kdo je, ale určitě tu něco věší. Asi své politické cíle. Ať je to co chce, určitě to bude něco velmi nechutného!"


Organizátory skvěle zahraná scénka. Nešlo se nesmát. 

Později jsem na zdi Nářků  našla přání s častějším výskytem nahého Rimmera...

 Na přednášce Proč netočit seriál (konkrétně aplikováno na Nauč tetu na netu) se naše skupina rozrostla. Někdo si může myslet, že natáčení něčeho takového je zbytečné. Vzpomeňte si na to, až  budete  někomu otráveně radit se sebemenší banalitou. Byli jsme připraveni o iluze se smíchem na rtech.

Nešlo vynechat vystřižené scény. To by bylo rouhání.


Den 2 - Vaše bránice dostanou zabrat

Náhodný stopař ve frontě na tousty: "Tato hodina nebyla stvořena k vstávání!"

*Fanoušek Sherlocka kouká na malinovku*  "Čistá chemie…“
 G. "Super na experimenty. Dám ti prsty do mrazáku a budu sledovat, za jak dlouho se rozloží. "

(Taková normální konverzace s lidmi, které potkáte.  V tom je to kouzlo. A G. je úplně normální jen tak mimochodem… Já mám své prsty ráda!)

 Přežili jsme literární soutěž. "Všichni jste, vítězové. Porazili jste prázdný papír."

Podařilo se mi rozesmát porotu a pár dalších lidí. A navíc mám za svůj zločin 2.místo! (Konec ego okénka).

Všichni jsme se se sešli na  Dalekové  a proč se jich (ne)bát. Přednášet měl Dalek. A pak že na letošním ročníku není Polymorf… 



Tohle nám poněkud ztěžuje plán na dobytí vesmíru.
Vypůjčeno zde.
Byli jsme ušetřeni vyhlazení, přednášející byl člověk. Slečna. Uf.  Taky vám přijde divné, že ta nejvíc rasistická rasa ve vesmíru má za zbraně zvon na odpady a šlehací metličku? Když půjde do tuhého, víme, jak se jim bránit. Zapomeňte na střílení na oko. To Doktor používá jako chabou útěchu. S vodou, ideálně hodně studenou, budete mnohem úspěšnější.

Jídlo! Povídám, jídlo! Bylo nemilosrdně vytlačeno mistrovstvím ČR v zírání. Nemrkejte ani neblinkejte, mohlo by to mít katastrofické následky.
Zkoušeli jste někdy kuře vindaloo? Pravděpodobně ano, když jste fanoušky Trpaslíka… V tom je to umění ani málo ani moc ostré, ale to kari mi chutnalo jako tabák. Přesně ta vůně jako když přijdete do kouřem načichlého bytu. Doporučuji.

Co by to bylo za mistrovství bez napínavého komentáře?

„A zde se uronila slza. Už se hromadí v slzném kanálku… Vy to, bohužel, nemůžete vidět, ale už stéká po Pavlově pravé tváři…“

„Áďa má všude v domě své obrazy, které na ni zírají, takže pořád trénuje…“

„To je také dobrá taktika, umřít. Ale vítěz si své vítězství moc neužije.“
Fotil Viky

Zdolán rekord hodina 40 minut, ale o kolik nám není známo, jelikož přednášku o Jacku Harknessovi jsme si nemohli nechat ujít.  Kupodivu nikdo nepotřeboval slintací mísu ani přednášce o Peteru Capaldim. Jak to jen dělá, že čím je starší, tím je hezčí?


Ocitly jsme se na besedě s Janem Kantůrkem (překladatel Zeměplochy, pozn. autora). Mistrovství v zírání muselo být vážně dlouhé. Mimochodem víte, že padělal obrazy? Sice už je to promlčené, ale nic jste neslyšeli…

„Hello!“  Scott Lee Hansen měl před sebou těžký úkol. Rozesmát publikum. Zhostil se toho bravurně.

„Právě jste se stali součástí kultu… “

Když vymýšleli Trpaslíka, počítali s tím, že se tam bude hodně nadávat. Byl v tom menší háček… Ne tady jsme v BBC, tu se nenadává, přes to nejede vlak! A tak bylo vymyšleno slůvko smeg…“

Česká varianta „Do kosmu!“ je taky super.

„Kryton je jako vaše máma. Starostlivý, laskavý… Oproti tomu Rimmer je to, co nazýváme syndromem vyhořelého Angličana v metru. Víte, lidi v Londýně moc neukazují své emoce. Ale když jedete metrem, občas někoho uvidíte, jak vybuchne. Nebo když vám někdo řekne: Máš to o dva milimetry nakřivo! Přesně takový je Rimmer.“
Fotil: Yenn

Červený trpaslík je prý velmi užitečný, poněvadž může naučit mladé lidi třeba vaření. Po této informaci můj život nikdy nebude jako dřív.
Závěr, kdy celá tělocvična zpívala znělku, byl úžasný. "It´s cold outside, there´s no kind of atmosphere..." Kašlat na chřipkovou epidemii. Zkuste si někdy jen tak najít text…

Na tom nejlepším od fanoušků DW, se všichni smáli prakticky pořád.

„Nikdy neserte Doktora.“ - Doporučuje 13 ze 13 Doktorů


Přednášky o Sherlockovi byly tak teplé… Topení je mimo okruh podezřelých. Gaydar nejednoho posluchače se musel zbláznit.


„Díky této scénce dostávají zbraně úplně nový rozměr…“





Na G. by se mi na téhle přednášce hodil náhubek, protože si občas musela připadat jako v Prázdných márách. Ne že by to bylo pohoršením. Stroj času by rozsekl, jestli měl Doyle v knihách homosexuální narážky. Má to jen dvě drobnou vadu.  Nemáme stroj času.
  
Pokud jste v přestávce mezi přednáškami narazili na osoby tiše říkající „Nýmand!“ „Nýmand!“ potkali jste nás dvě.
Fotil Yenn
Nemohly jsme jen tak jít spát, takže konvertovat k ananasové církvi v čele s Ježíšem, který měl právě volno a byl v županu a obětovat překvapivě ananas, nám přišel jako dobrý nápad.  Naše rozhodnutí bylo správné. Chutnal skvěle.

Pokud se vám ani po tomto obřadu nechce spát, hledejte útočiště v herně beznaděje. Potřebujete k tomu jen pár přátel. Množství není důležité. Pokud máte plyšového daleka, je to příjemný bonus.
Až do ranních hodin se zde debatovalo o Ježíši. A citronech.

„Tašky! Kupte si tašky! Pravé tašky jedině od Ježíše!“

Den 3 – Konec


Ten moment prostě musel přijít. Ani toustům se nechtělo skončit na talíři.

„Chceš k tomu čaji kečup?“

Výjimečně fotila Dlažební Kostka
Všichni byli tak trochu grogy

Proč naše škola taky nemůže mít na chodbách výzdobu jak z Harryho Pottera a na chodbách plakáty k filmům?

Chtělo se mi zůstat až dokonce, ale ženám nelze odporovat.  (G. je bohužel, žena). Poslední fotka s Panem filutou a můžeme se těšit na příští rok. 



2 komentáře:

  1. Aňo Aňo sice ten tvuj seriál nesluduju ale článek mě pobavil. A to s těma plakátama Harryho by bylo super ;)
    Mája Kupcová z dramatáku a školy..... och jak originální

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé ahoj :). To je fajn že to dokázalo pobavit i nefanoušky :-). Těším se do dramaťáku tyjo. Super nick.

      Vymazat